Recept: Horúce kakao s kardamómom a škoricou

Jun 20, 2024

Na horúce kakao s magickou príchuťou kardamómu a škorice si správny mysľomág nájde vždy čas. Najlepšie s knihou v ruke.

Škoricovník cejlónskycinnamomum zeylanicum – korenie sa získava z vnútornej kôry rastliny. Stimuluje činnosť mozgu, znižuje zrážanlivosť krvi, má antibakteriálne účinky.

Kardamóm obyčajnýelettaria cardamomum – korenie sa získava z plodu, teda semena, celé aj mleté. Pomáha pri trávení, pôsobí preventívne proti rôznym vírusom, pomáha tiež pri strese, únave, prepracovaní alebo depresii. Používa sa aj na upokojenie nervov.

Tip:

Podávame s rozmarínovými koláčikmi, ktoré si môžeme do kakaa namáčať.

Čo potrebujeme?

  • 200 ml plnotučné mlieko
  • 2 ČL kakao
  • 1/2 ČL mletá škorica
  • 1/4 ČL mletý kardamóm
  • 2 ČL trstinový cukor,
  • príp. javorový sirup
  • Mini marshmallow

Ako na to?

1. V hrnci privedieme do varu 50 ml mlieka, v ktorom rozmiešame kakao, cukor, škoricu a kardamóm.

2. Zvyšných 150 ml mlieka zohrejeme a metličkou vyšľaháme, až kým sa nám nevytvorí mliečna pena.

3. Do hrnčeka nalejeme najprv zmes s koreninami a postupne prilejeme mliečnu penu.

4. Vrch hotového kakaa ozdobíme mini marshmallow a škoricou.