Na horúce kakao s magickou príchuťou kardamómu a škorice si správny mysľomág nájde vždy čas. Najlepšie s knihou v ruke.
Škoricovník cejlónsky – cinnamomum zeylanicum – korenie sa získava z vnútornej kôry rastliny. Stimuluje činnosť mozgu, znižuje zrážanlivosť krvi, má antibakteriálne účinky.
Kardamóm obyčajný – elettaria cardamomum – korenie sa získava z plodu, teda semena, celé aj mleté. Pomáha pri trávení, pôsobí preventívne proti rôznym vírusom, pomáha tiež pri strese, únave, prepracovaní alebo depresii. Používa sa aj na upokojenie nervov.
Tip:
Podávame s rozmarínovými koláčikmi, ktoré si môžeme do kakaa namáčať.
Čo potrebujeme?
- 200 ml plnotučné mlieko
- 2 ČL kakao
- 1/2 ČL mletá škorica
- 1/4 ČL mletý kardamóm
- 2 ČL trstinový cukor,
- príp. javorový sirup
- Mini marshmallow
Ako na to?
1. V hrnci privedieme do varu 50 ml mlieka, v ktorom rozmiešame kakao, cukor, škoricu a kardamóm.
2. Zvyšných 150 ml mlieka zohrejeme a metličkou vyšľaháme, až kým sa nám nevytvorí mliečna pena.
3. Do hrnčeka nalejeme najprv zmes s koreninami a postupne prilejeme mliečnu penu.
4. Vrch hotového kakaa ozdobíme mini marshmallow a škoricou.